joi, 26 decembrie 2013

Anchetă după explozia din Călărași. Unul dintre răniți este în stare gravă

Anchetă la Călăraşi după ce un om a murit şi şase au fost răniţi într-o deflaraţie produsă aseară într-un bloc. Paisprezece apartamente au fost avariate. Clădirea a fost evacută, iar oamenii şi-au petrecut noaptea la rude şi prieteni, deşi autorităţile locale le-au pus la dispoziţie un spaţiu de cazare.

Actualizare 14.35. Medicii de la Spitalul de Arși spun că starea pacientului grav rănit în explozia de la Călărași este stabilă, dar că prognosticul este destul de grav. Bărbatul este diabetic, are 60 de ani și arsuri pe 60% din suprafața corpului. Arsurile sunt de profunzime medie și, pe unele zone, de profunzime mare. În plus, a suferit și un traumatism toracic.
Ceea ce complică situația pacientului este faptul că are și arsuri pe căile respiratorii, a declarat Adrian Stănculea, purtător de cuvânt al spitalului.

Actualizare 11.46. Ramona Tudor, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Călărași, a declarat că polițiștii încearcă să identifice toate locațiile supravegheate video din zonă pentru a ridica informațiile de pe camerele de supraveghere.

Desfășurăm această cercetare și luăm în calcul toate ipotezele, vom verifica atât împrejurările existente înainte de producerea exploziei și efectele acesteia”, a precizat ea.
Ramona Tudor a adăugat că vor fi audiate toate persoanele care pot ajuta la lămurirea împrejurărilor în care s-a produs explozia, inclusiv reprezentanți ai Distrigaz.

Mai multe echipe de intervenție au venit încă de dimineață la blocul unde a avut loc explozia pentru a face cercetări și pentru a stabili cauza exactă a incidentului petrecut miercuri seara.
Din primele informații se pare că a fost vorba despre o scăpare de gaze care s-ar fi acumulat, iar în momentul în care o persoană din acel apartament a aprins lumina s-a produs deflagrația.
Reprezentanții ISU au subliniat că explozia nu a fost urmată și de un incendiu, dar chiar și așa, pagubele sunt serioase. Opt apartamente au fost avariate aproape în totalitate. Doar cinci dintre acestea erau asigurate.
Anchetatorii urmează să stabilească dacă a fost afectată structura de rezistență a imobilului.
De altfel, au fost afectate și alte imobile, unele aflate chiar și la zeci de metri distanță, și mai multe automobile.
Reprezentanţii Distrigaz susţin că explozia s-a produs pe instalaţia de utilizare a gazelor naturale, în urma investigaţiilor tehnice nefiind depistate scurgeri de gaze pe branşamentul imobilului sau pe reţeaua de distribuţie din zonă.
Şase persoane au fost rănite în explozia de la Călăraşi. Una dintre ele are arsuri pe 60 la sută din suprafaţa corpului și un traumatism toracic şi este internată la Spitalul de Arşi din Capitală.

Persoana rănită este ținută sub supraveghere medicală continuă și respiră cu ajutorul aparatelor.
O altă victimă este internată la spitalul județean din Călărași. Alte patru persoane au ajuns la spital, dar medicii au decis că starea lor de sănătate nu necesită spitalizare.
O femeie în vârstă de 46 de ani a murit şi alte şase persoane au fost rănite miercuri seară într-o explozie produsă într-un bloc din centrul municipiului Călăraşi. 14 apartamente din imobilul de patru etaje de pe strada Prelungirea Bucureşti au fost afectate de deflagraţie.

Sursa:  www.digi24.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu