duminică, 15 decembrie 2013

Basescu revine in forta: Presedintele l-a devansat pe Crin Antonescu - sondaj CSCI

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a fost depasit de Traian Basescu la capitolul incredere, potrivit unui sondaj CSCI realizat in perioada 11 - 13 decembrie.
Pe primul loc in topul increderii romanilor se situeaza guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, cu 48%, urmat de premierul Victor Ponta, care detine 42 de procente din voturile celor chestionati, potrivit Romania TV.

Daca in sondajele realizate lunile trecute locul al treilea era ocupat de presedintele PNL, Crin Antonescu, acum acesta a fost devansat de seful statului, Traian Basescu, care a luat 25% din voturile respondentilor, cu doua procente mai mult decat seful de la Senat.

Urmatorii doi clasati in sondaj la capitolul incredere din partea romanilor sunt Mihai Razvan Ungureanu cu 21% si Catalin Predoiu, cu 16 procente.

Conform aceluiasi sondaj, 68% dintre romani cred ca Basescu si Antonescu au o intelegere politica, in vreme ce 26% au exclus aceasta posibilitate, iar 6 procente nu au stiut sa raspunda la intrebare.

Totodata, 73% dintre cei chestionati sunt de parere ca Antonescu a gresit in momentul in care a avut aceeasi pozitie ca presedintele Romaniei in ceea ce priveste modificarea Codului Penal.

In cazul in care USL s-ar rupe, 70% dintre cei chestionati cred ca presedintele Senatului nu ar avea sanse sa ajunga presedinte.

Sondajul a fost realizat de Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic (CSCI) pe un esantion de 1.198 de persoane si are o marja de eroare de plus minus 3%.

Sursa: www.ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu