luni, 16 decembrie 2013

Ce planuiesc britanicii impotriva imigrantilor romani si bulgari

Guvernul britanic analizeaza posibilitatea limitarii numarului de imigranti din UE la 75.000 de persoane pe an, in urma unei evaluari a politicilor privind libera circulatie. Aceasta masura, mentionata intr-un document elaborat de Ministerul de Interne, a fost deja criticata de un important parlamentar conservator, potrivit caruia guvernul nu va fi capabil sa opreasca cresterea numarului imigrantilor din Bulgaria si Romania, informeaza Guardian.

In documentul vazut de Sunday Times, se afirma ca imigratia nelimitata din Uniunea Europeana (UE) a afectat perspectivele de angajare ale britanicilor necalificati, a incurajat turismul pentru beneficii sociale, a pus presiune pe serviciile publice si a amplificat tensiunile sociale.

In consecinta, sunt propuse o serie de masuri in vederea reducerii imigratiei, inclusiv introducerea unei limite de 75.000 de imigranti pe an, dar si criterii de angajare mai dure.

Introducerea acestui prag ar necesita renegocierea legaturilor dintre Marea Britanie si Europa, o miscare pe care premierul David Cameron a promis ca o va face daca va fi reales in 2015.

Un grup de parlamentari europeni i-au cerut lui Cameron sa cera imediat veto national fata de intreaga legislatie a UE.

"Aceasta propunere va permite guvernului sa preia controlul asupra granitelor noastre, sa ridice povara UE pentru companii, sa recastige controlul asupra politicii energetice si sa nu aplice Carta UE a drepturilor fundamentale", spun acestia.

Sursa: www.ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu