marți, 31 decembrie 2013

CEL MAI BUN POLITICIAN. Traian Băsescu, jucător şi după nouă ani de mandat

Pe fondul certurilor dintre PSD şi PNL, al erorilor de guvernare ale lui Victor Ponta şi al unei Opoziţii divizate, preşedintele Traian Băsescu şi-a asumat rolul de lider al rezistenţei anti-USL şi a reuşit să înregistreze o creştere notabilă în sondaje.

Preşedintele Traian Băsescu a fost şi în acest an desemnat de cititorii EVZ cel mai bun politician, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut. Acesta se află la mare distanţă de ocupantul locului II, Victor Ponta. Astfel, preşedintele a obţinut 2764 de voturi, iar premierul, doar 430.

În prima parte a anului, pe fondul pactului de coabitare, deşi USL deţine 70% din locurile din Parlament, şeful statului a fost cel care a dictat regulile jocului politic în momente decisive. În ciuda lui Crin Antonescu, Băsescu a ajuns la o înţelegere cu premierul în subiectul numirii Procurorului General, a procurorilor şefi ai DNA şi DIICOT şi a adjuncţilor lor. Din acel moment preşedintele a devenit adevăratul lider al Opoziţiei.

Privatizarea eşuată a CFR Marfă, revocarea lui Lucian Papici din funcţia de procuror-şef al secţiei I DNA, după finalizarea dosarului lui Liviu Dragnea, intenţia lui Ponta de introducere a accizei de 7 eurocenţi pe combustibili şi victoria sa asupra premierului în acest ultim scandal au fost momente în care preşedintele a punctat şi care au condus la creşterea acestuia în sondaje.

Potrivit celui mai recent sondaj CSOP, chiar şi după 9 ani de mandat preşedintele Traian Băsescu are un grad de încredere mai mare decât prezidenţiabilul Antonescu, situându-se cu un procent peste liderul PNL. În contextul în care a anunţat că nu intenţionează să se retragă din viaţa politică după ce îşi va încheia mandatul la Cotroceni, este de aşteptat ca Traian Băsescu să joace un rol vital în anul politic 2014.


 
Sursa: www.evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu