marți, 17 decembrie 2013

Gusa: Ponta, capcana pentru Rares Bogdan. Antonescu, primul responsabil

Patronul Realitatii TV, Cozmin Gusa, a comentat respingerea de catre Parlament, prin absenta alesilor PSD, ceea ce a dus la neintrunirea cvorumului, a candidaturii realizatorului aceleiasi televiziuni, Rares Bogdan, la sefia TVR. El considera ca premierul Victor Ponta l-a atras pe acesta intr-o capcana, pentru a se razbuna pe el, dar si ca cel care l-a propus, presedintele PNL Crin Antonescu, e responsabil pentru ca nu a reusit sa formeze o majoritate pentru validarea jurnalistului la sefia televiziunii publice.

"Rares m-a informat pe mine despre aceasta posibilitate in cariera lui si, desi imi parea rau sa-l pierdem din zona emisiei Realitatea TV, am respectat dorinta lui de a incerca sa reformeze pe o zona de independenta televiziunea romana, desi l-am avertizat ca va fi imposibil.

I-am spus ca Victor Ponta nu il va ierta niciodata si ca il va atrage intr-o capcana - unu la mana, si doi - i-am spus ca, daca va trece prin votul Parlamentului, prin minune, nu va reusi sa faca absolut nimic intr-o institutie muribunda, care e pe perfuzii si unde nimeni nu doreste un mesaj de independenta jurnalistica, ci doreste o politizare excesiva pentru jocul politic din 2014", a spus Gusa pentru Ziare.com.

El nu crede ca Victor Ponta si PSD au facut gestul de respingere a lui Rares Bogdan pentru a da o lectie PNL, ci pentru ca Ponta se teme de o televiziune publica independenta, mai ales intr-un an electoral. Gusa spune ca principalul responsabil pentru esec e Crin Antonescu, cel care trebuia sa se asigure ca strange o majoritate, ceea ce arata anumite lucruri despre incapacitatea sa de a-si atinge obiectivele.

"Rares e un om tanar, a vrut sa incerce. Eu nu sunt mult mai batran decat el, dar s-a dovedit ca am avut dreptate, probabil experienta mea politica se pare ca e precumpanitoare aici. Mergem inainte! El isi reia emisiunile, isi ia o lectie apropo de seriozitatea oamenilor politici. Problema abordarii sale in acest joc e totusi lipsa de experienta politica si lipsa de expertiza asupra unor oameni care una zic, alta fac. Liderii politici ai Romaniei de astazi sunt in aceasta pozitie.

Daca Victor Ponta avea probleme cu PNL, le platea polite la subiectul Gigel Stirbu. E o problema pe care Victor Ponta o are nu doar cu Rares Bogdan, ci cu mass-media critica la adresa sa. Rares Bogdan este emblematic pentru ca l-a sustinut in tot cursul anului 2012 si, apoi, avand asemenea credibilitate, l-a criticat pentru toate prostiile pe care le-a facut Ponta.

De aici sugestia mea ca Rares Bogdan e atras intr-o capcana de Victor Ponta, pe care Crin Antonescu nu e in stare sa o managerieze. Prima problema a lui Rares Bogdan apropo de votul din Parlament nu se numeste Victor Ponta, se numeste Crin Antonescu, care daca tot i-a propus, trebuia sa-i asigure majoritatea, nu sa-l aduca intr-un asemenea joc in care cel mai important realizator de talk-show politic din Romania nu poate sa fie validat de Parlament.

Antonescu trebuie sa-si asume acest esec de om politic, care spune multe despre capabilitatea sa de a rezolva treburi. Esecul il arata ca pe un om politic care vrea, dar nu poate", a mai comentat Gusa.

El nu crede ca Rares Bogdan va avea o problema de imagine din cauza faptului ca a fost candidatul unui partid politic, PNL, pentru o functie publica.

"A fost un candidat independent, nu are nicio problema in chestiunea asta. El nu s-a dus sa candideze pentru a politiza TVR, ci de a o face independenta, n-are ce problema de imagine sa aiba. Are o problema cu sine, pentru ca a fost pus intr-o problema incomoda, dar asta e problema lui Crin Antonescu, esecul lui Crin Antonescu", mai crede Gusa.

Fostul secretar general al PSD si senator PD considera si ca Rares Bogdan ar fi fost total discreditat de PSD, care se va opune oricarui sef al TVR care va dori depolitizarea institutiei.

"Rares Bogdan e unul din oamenii mei de baza de la Realitatea TV, poate cel mai important, am acceptat aceasta ambitie a sa fara probleme, desi i-am explicat ca va fi un esec in 2 pasi. Din pacate, s-a impiedicat la primul. Al doilea ar fi fost accederea la TVR, apoi totala lui discreditare.

(....) Daca PNL va insista cu alta propunere gen Rares Bogdan, care sa vrea sa depolitizeze, PSD nu va fi de acord. PSD fiind obsedat de imagine si Ponta obsedat de ascunderea adevarului, nu poate sa accepte niciun canal care sa vorbeasca deschis despre problemele guvernarii, esecurile guvernarii", a conchis Gusa.
Sirsa: www.ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu