vineri, 20 decembrie 2013

Zi de foc pentru Stelian Tanase. Parlamentarii decid vineri daca il pun in fruntea TVR

Senatul si Camera Deputatilor se reunesc vineri, la ora 12.00, in sedinta comuna pentru a vota candidatul la functia de director interimar al TVR.
Inainte de plen, la ora 11.00, va avea loc audierea in comisiile de cultura a candidatului pentru aceasta functie - Stelian Tanase, propus de PNL.


Pentru ca directorul interimar al TVR sa fie validat in functie de plenul comun este nevoie sa participe la vot 291 de parlamentari, acesta fiind cvorumul necesar - jumatate plus unu din totalul senatorilor si deputatilor.

Potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, in cazul in care nu va exista cvorum, imediat dupa inchiderea sedintei de plen, se vor reuni Birourile permanente si il vor valida pe viitorul director interimar al TVR. Acest lucru este posibil dupa ce Guvernul a emis miercuri o ordonanta de urgenta care modifica legea de organizare si functionare a TVR, care prevede ca directorul interimar al institutiei poate fi validat de Birourile permanente ale Parlamentului.
La sedinta de plen de la inceputul saptamanii, Rares Bogdan, propus de asemenea de PNL pentru sefia TVR, nu a putut fi validat pentru ca nu a existat cvorum.


  • Sursa: www.ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu