miercuri, 1 ianuarie 2014

Echipa Digi24 nu a fost lăsată să filmeze „invazia românilor” pe aeroportul Luton

Echipei Digi24 nu i s-a permis să filmeze, alături de jurnaliștii britanici, pe aeroportul din Luton, unde deputatul laburist Keith Vaz a promis că va fi în dimineața de 1 ianuarie pentru a monitoriza personal „invazia românilor” în Marea Britanie, după ridicarea restricțiilor pe piața muncii.

Reprezentanții London Luton au motivat că nu autorizează filmarea pentru a nu îngreuna activitatea aeroportului. Echipa Digi24, care a ajuns marți dimineața la Londra, este formată, însă, doar din doi oameni: reporterul Cristian Citre și cameramanul Liviu Brașoveanu.
În această dimineaţă, la ora 7:40, pe aeroportul Luton, de lângă Londra, urma să aterizeze primul avion venit de la Bucureşti după ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii. Parlamentarul britanic Keith Vaz a promis ca îi va număra, pe aeroport, pe românii şi bulgarii care sosesc în Regatul Unit pe 1 ianuarie 2014. El a luat cu sine mai mulți jurnaliști britanici.

La rândul său, Digi24 a vrut să fie de față, pentru a putea avea o relatare obiectivă despre ceea ce presa britanică – aflată în plină campanie anti-români - va scrie ulterior. Digi24 a contactat în repetate rânduri biroul parlamentarului britanic și de fiecare dată a comunicat datele jurnaliștilor săi, având promisiunea că aceștia vor fi contactați pentru a fi incluși în echipa de ziariști care îl însoțesc pe Keith Vaz. Promisiunile nu au fost onorate însă.
Digi24 a contactat și aeroportul Luton pentru a explica situația, însă reprezentanții acestuia au spus că nu pot da permisiunea de filmare decât dacă biroul parlamentarului confirmă că cei doi jurnaliști români îl însoțesc pe Keith Vaz.

Parlamentarul britanic nu este neapărat unul dintre politicienii care susțin că va avea loc o imigrație masivă a românilor și bulgarilor. El explică, într-un articol publicat chiar azi pe internet, că adevăratul pericol îl reprezintă imigrația nord-africanilor, afganilor, sirienilor. În comparație cu aceștia, imigrația românilor și bulgarilor este o „chestiune marginală”, spune deputatul laburist.

Sursa: www.digi24.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu