sâmbătă, 28 decembrie 2013

Compania care detine ProTv, revenire spectaculoasa pe bursa. Cat au crescut actiunile?

Compania CME, care detine ProTv si alte televiziuni din Romania, a inregistrat o crestere de peste 50% pe bursa, in ultima luna.
Performanta este cu atat mai surprinzatoare cu cat titlurile tranzactionate la New York s-au prabusit cu mai mult de 60%, in perioada 29 octombrie-12 noiembrie.

Atunci, compania a avertizat ca ar putea sa aiba probleme in rambursarea datoriilor fara capital suplimentar.

Ulterior, in intervalul 27 noiembrie - 26 decembrie, actiunile CME si-au revenit si au crescut cu peste 50%.

Sarbu si-a dat demisia
Recent, Adrian Sarbu, care a condus operatiunile CME din tara noastra, a anuntat ca se va retrage din aceasta functie.

"Adrian Sarbu a jucat un rol decisiv in cadrul companiei pentru aproape doua decenii. A inceput ca partener al CME in 1995, cand compania a lansat postul PRO TV pe piata din Romania. Ulterior, din 2007 pana in 2009, a ocupat functia de Chief Operating Officer al companiei. Din 2009 a fost Presedinte si CEO al CME", se arata in comunicatul CME.

Dupa demisia lui Sarbu din august 2013, alti doi angajati importanti au anuntat ca isi vor parasi posturile.

Astfel, David Sach, director financiar, a parasit compania pe data de 29 octombrie a acestui an, iar Anthony Chhoy, vice-presedintele CME, a plecat pe 15 noiembrie.

CME este o companie de televiziune cu operatiuni in sase state din Europa Centrala si de Est. In Romania, CME include posturile de televiziune ProTV, Acasa TV, Acasa Gold TV, ProCinema, Sport. ro, ProTV International, ProTV Chisinau si MTV Romania.
Sursa: www.ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu