sâmbătă, 21 decembrie 2013

Elena Udrea, un om cu principii

"M-am saturat de toata aceasta teorie lansata in presa de jurnalisti apropiati de Monica Macovei. Nu ma intereseaza ce face Monica Macovei. A demonstrat ca nu are principii prin ceea ce a facut acum (...) Niciodata n-as spune despre Vasile Blaga ce a spus Macovei. A trecut peste toate criticile si toata opozitia la Vasile Blaga pentru ca are interese sa candideze pentru un loc eligibil la europarlamentare", a spus Elena Udrea intr-o emisiune la Realitatea TV.
Sigur, d-na Udrea are dreptul la opinie, poate ca are si dreptate, iar jurnalistii apropiati Monicai Macovei, la care face referire, nu-si dau seama de acest lucru. Mai ales ca d-na Udrea a dat dovada in intreaga cariera a domniei sale de principii ferme. Sa vedem cateva exemple, departe de a epuiza lista.

Principiile, de buna seama, nimic altceva, au indemnat-o sa faca pasul catre politica sub aripa lui Cosmin Gusa pe cand acesta era secretar general al PSD, partid condus de Adrian Nastase. Tot principiile au impins-o apoi catre PNL, partid sub sigla caruia a si obtinut un loc de conslier local in Bucuresti. Principiile i-au aratat apoi calea catre Cotroceni si din 2006 catre PD. Nu e traseim, este principiu pur.

Dupa cum nu ma indoiesc de faptul ca aceleasi principii ferme au indemnat-o sa il desemneze sef al campaniei PDL - UNPR pe Bucuresti pe Cristian Popescu Piedone, omul de incredere al lui Dan Voiculescu, care de altfel a si lasat-o rapid balta si s-a intors la mentorul sau politic. "Avem si un sef de campanie, cel mai bun posibil, campania de la alegerile din noiembrie 2012 va fi condusa de Cristian Popescu Piedone", spune Elena Udrea in decembrie 2011.

Principiile sunt cele care a stat si la baza organizarii galei Bute, aceea despre Departamentul pentru Lupta Antifrauda al fondurilor europene (DLAF) spunea "ca bugetul contractului nu a fost stabilit in functie de interesele MDRT de promovare a brandului turistic, ci s-a urmarit satisfacerea intereselor financiare ale S.C. EUROPLUS COMPUTERS S.R.L., reprezentata de Obreja Rudel". Motiv pentru care banii europeni destinati evenimentului au fost blocati si gala a fost platita exclusiv de la buget. O chestiune de principiu si de vreo doua milioane de euro.

Inteleg ca acum d-na Udrea este o sustinatoare a unei eventuale candidaturi a lui George Maior la presedintie. Eu am o mare stima pentru dl. Maior, un om cu adevarat de valoare si un excelent profesonist. Numai ca, in acelasi timp, d-na Udrea este dispusa sa-l voteze si pe Crin Antonescu intr-un eventual tur doi impotriva unui candidat de stanga, pentru motivul unic ca liderul PNL ar fi, in aceasta ipoteza, reprezentantul dreptei. Dar dl. Maior e de stanga. A fost toata viata domniei sale un politician de stanga. Cum sa-l prefere d-na Udrea cea atat de atasata dreptei incat in numele ei l-ar digera si pe Crin Antonescu? Din principiu desigur.

Observ ca d-na Udrea este o adversara neimpacata a candidatului PDL, Catalin Predoiu. Nici dl. Predoiu nu o satisface la principii, ma gandesc. Dar imi amintesc ca primul om politic care a vorbit despre o potentiala candidatura a fostului ministru al Justitiei a fost tocmai Elena Udrea, in martie anul acesta. "Mihai Razvan Ungureanu ar putea fi un candidat (al PDL la presedintie - n.red.), Catalin Predoiu ar putea fi un alt candidat, Cristi Diaconescu ar putea fi un alt candidat, Adriean Videanu ar putea fi un alt candidat", spunea atunci domnia sa intr-o emisiune la ProTV. S-a intamplat ceva grav in zona principiilor intre timp, bag de seama, daca este atat de nemultumita de faptul ca partidul, iata, i-a urmat indicatia de atunci.

Si probabil ca tot din principiu d-na Udrea si-a abandonat la precedentele alegeri colegiul din Drumul Taberei, pe care il reprezentase glorios vreme de o legislatura, si s-a dus sa candideze in patria lui Pinalti in Neamt.

N-am fost niciodata interesata de gentile, pantofii si hainele Elenei Udrea. Dar principiile domniei sale m-au fascinat mereu si le-am urmarit cu maxima atentie. Politica romaneasca este plina de personaje principiale, nimic de zis, dar chiar asa principiale ca domnia sa rar gasesti! Si cum nu traieste intr-o casa de sticla isi poate permite sa dea cu pietre, nu-i asa?.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu