luni, 23 decembrie 2013

FMI vrea masuri care sa compenseze veniturile pierdute prin amanarea accizei la carburanti

Fondul Monetar International considera ca este necesara adoptarea unor masuri care sa compenseze veniturile pierdute de stat prin amanarea cresterii accizei la carburanti, masuri ce vor fi discutate in ianuarie, cand misiunea FMI vine in Bucuresti.

"Pentru a asigura atingerea tintei de deficit bugetar de 2,2% din PIB, va fi necesara adoptarea unor masuri care sa compenseze veniturile pierdute in urma amanarii cu trei luni a majorarii accizei la carburanti. Autoritatile au cerut discutarea unor astfel de masuri in luna ianuarie cu echipa FMI, fiind vizata combinarea primelor doua evaluari ale programului economic sustinut prin acordul stand-by. O misiune FMI a planificat o vizita la Bucuresti in luna ianuarie", potrivit unei declaratii de presa transmisa luni de reprezentantul rezident al FMI in Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa.

FMI a salutat promulgarea bugetului de stat pe 2014 de catre presedintele Traian Basescu, considerata "un pas binevenit".

Amintim ca Traian Basescu a promulgat legea bugetului in urma unei discutii avute cu premierul Victor Ponta. Premierul a anuntat ulterior ca introducerea accizei de 7 eurocenti la carburanti va fi amanata cu trei luni, pana la 31 martie 2014.

Legea bugetului pe 2014 a fost publicata joi in Monitorul Oficial.   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu