sâmbătă, 21 decembrie 2013

Proteste la Bucuresti: Piata Universitatii este blocata

Un protest de proportii are loc sambata in Capitala, in Piata Universitatii. Oamenii s-au adunat inca de la 17:30, iesind in strada pentru a 12-a saptamana.
Pe afisul protestului se poate citi: "La 24 de ani de la momentul decembrie 1989, in contrast cu visurile si sperantele de atunci ale romanilor, avem o clasa politica imorala, tot mai rupta de cetateni, care s-a inconjurat cu ziduri legislative menite sa-i protejeze privilegiile.

Prefacandu-se ca sunt in tabere opuse, politicienii mimeaza democratia, dar pe sub masa isi dau mana pentru a satisface interesele imbogatitilor de tranzitie si ale corporatiilor straine (...) ", se mentionaza in chemarea la protest.
Organizatorii evenimentului spun ca sunt asteptate la protest 10.000 de persoane.

Revendicarile celor din stradaIn ceea ce priveste revendicarile, sunt nominalizate: "Demisia Guvernului Victor Ponta si a presedintelui Traian Basescu", "Destituirea conducerii jandarmeriei si anchetarea abuzurilor comise la Pungesti si in alte localitati, cu participarea unor experti desemnati de Consiliul Europei", "Abrogarea noilor modificari aduse Codului Penal, legii amnistiei, precum si respingerea proiectului de modificare a legii exproprierii".

Se cere, de asemenea, "modificarea legii partidelor politice pentru relaxarea conditiilor de infiintare a acestora", dar si "eliminarea obligatiei de declarare a adunarilor publice", precum si "desecretizarea tuturor contractelor si clauzelor de confidentialitate incheiate de statul roman, cu exceptia celor din domeniul apararii si sigurantei nationale".
Protestatarii, care pe pagina de Facebook a Pietei Universitatii si-au anuntat venirea in numar de peste 5.000, cer si interzicerea mineritului pe baza de cianuri in Romania si includerea Rosiei Montane pe lista patrimoniului mondial UNESCO, interzicerea prin lege in Romania a fracturarii hidraulice de mare volum in explorarea si exploatarea gazelor de sist si a altor hidrocarburi provenind din zacaminte neconventionale, dar si anularea concesiunilor si licentelor de explorare si exploatare a hidrocarburilor de sist.

Si weekendul trecut, in Bucuresti, s-a protestat fata de modificarile aduse Codului Penal. Duminica, aproximativ 2.000 de oameni au manifestat in Capitala impotriva USL si a Guvernului Ponta.

Suesa: www.ziare.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu