joi, 19 decembrie 2013

Romania, din nou codasa UE: Procentajul incredibil al celor care nu au folosit niciodata Internetul

Un studiu european a aratat ca Romania este tara din Uniunea Europeana cu cei mai multi oameni care nu au folosit niciodata Internetul. Astfel, 42% dintre romani nu au navigat niciodata prin mediul virtual, in conditiile in care 62% dintre europeni folosesc zilnic Internetul.

Un studiu Eurostat, publicat miercuri, arata ca 79% dintre locuintele din cele 28 de state UE au, in prezent, conexiune la Internet, procentaj in crestere fata de anul 2007, cand Internetul putea fi accesat din 55% dintre gospodarii.

Pentru europeni, navigarea in mediul online a devenit o activitate zilnica, 62% dintre acestia folosind Internetul in fiecare zi, iar 10%, cel putin o data pe saptamana.

Pe de alta parte, 21% dintre cetatenii Uniunii Europene au marturisit, in 2013, ca nu au folosit niciodata Internetul, spre deosebire de anul 2007, cand numarul acestora era de 37%.
Cele mai multe locuinte cu acces la Internet se regasesc in Olanda, respectiv 95%, iar cele mai putine sunt in Bulgaria, cu 54%. Romania depaseste cu putin tara vecina, cu un procentaj de 58% al locuintelor care au acces la Internet.

Printre primele locuri la acest capitol se afla Luxemburg (94%) si Danemarca si Suedia (ambele 93%), iar printre codasele Europei se numara Bulgaria, Roamania si Grecia (56%).
De asemenea, peste 80% dintre cetatenii din Danemarca, Olanda si Luxembrurg au declarat ca folosesc zilnic Internetul, in timp ce in UE exista tari in care surprinzatori de multi oameni nu au folosit niciodata Internetul. Este vorba despre Romania (42%), Bulgaria (41%), Grecia (36%) si Italia (34%).

Sursa: www.ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu