luni, 30 decembrie 2013

Vrei sa inchiriezi o sala in Palatul Parlamentului? Vezi cat costa, pentru o singura zi

Inchirierea salilor Palatului Parlamentului aduce, in fiecare an, venituri totale de circa un milion de euro la bugetul Casei Poporului, iar pentru o singura sala doritorii trebuie sa scoata din buzunar mii de euro pe zi.
Trebuie stiut insa ca, pentru rezervarea incaperilor uriase, partidele politice si parlamentarii au prioritate si beneficiaza si de reduceri de pret, informeaza Pro Tv.

Astfel, desi teoretic petrec luni bune in fiecare an in salile Palatului Parlamentului, tot politicienii sunt cei care inchiriaza aceste incaperi. Pentru un congres sau reuniune de partid, politicienii platesc administratorului Casei Poporului intre 3.500 si 4.000 de euro pe zi.

Pe langa cele 2,2 milioane de lei stransi din inchirierea salilor in primele 10 luni ale anului 2013, in bugetul administratorilor intra si banii incasati de la turistii veniti in vizita, bani ce sunt folositi pentru intretinerea cladirii.

"Aceste resurse financiare ne permit noua ca in anumite zone in care ar trebui sa cumparam echipamente noi, sa intretinem aceste sali sa putem sa deblocam, sa scoatem presiunea de pe bugetul de stat. Eu am fost la receptii si la baluri, chiar am fost si la un Craciun intr-un alt Parlament din Europa. Pana la urma, incercam sa nu cheltuim resursele aici", spune presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Totodata, cei care inchiriaza salile trebuie sa plateasca suplimentar si pentru servicii de sonorizare, microfoane, fotolii sau mese.

De asemenea, pe langa sedinte sau congrese de partid, salile mai pot fi inchiriate si pentru receptii sau petreceri private. Este si cazul a circa 1.400 de invitati la petrecerea de Revelion de la Parlament, la care participa multi dintre parlamentari. Pretul pentru un bilet este cuprins intre 100 si 300 de euro, iar tema aleasa este "Marele Gatsby".

Sursa: www.ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu