marți, 24 decembrie 2013

37 de jandarmi au fost trimiși în judecată, acuzați că înșelau băncile

37 de jandarmi şi foşti angajaţi ai inspectoratului din Alba au fost trimişi în judecată. Procurorii anticorupţie îi acuză că înşelau băncile, deoarece luau împrumuturi la care nu aveau dreptul.

Printre aceștia se află și fostul inspector șef al Inspectoratului Județean de Jandarmerie Alba, Ioan Herța, informează DNA.
Potrivit DNA, în anul 2006, la nivelul I.J.J. Alba s-a constituit o asociere de tip infracțional inițiată de inculpații Herța Ioan Onac și Moșneag Virgil care îndeplineau în acea perioadă funcțiile de inspector șef, respectiv de contabil șef al I.J.J. Alba, asociere la care au aderat, în calitate de subordonați, și trei din lucrătorii biroului financiar al unității, respectiv inculpații Dârlea Traian, Marian Nicolae și Borteș Ioan Radu.

„Scopul acestei asocieri de tip infracțional a fost acela de a elibera, pentru anumite cadre militare, adeverințe false de venit, în care erau trecute sume mai mari decât cele obținute în mod real, în scopul ca titularii acestor adeverințe să le depună la bănci pentru a obține, în mod fraudulos, împrumuturi în cuantumuri mai mari decât cele la care aveau dreptul în mod legal. Cei cinci membri ai asocierii și-au eliberat și lor înșiși adeverințe false, ce au fost utilizate, în același scop, de a obține credite în mod ilegal”, se arată în documentul procurorilor.
Totuși, începând cu anul 2010, nivelul veniturilor salariale a fost redus substanțial, astfel cadrele militare din I.J.J. Alba care luaseră credite mai mari decât cele pe care le puteau obține pe cale legală au început să aibă dificultăți reale în a-și achita ratele lunare bancare. Ei au obținut, prin urmare, alte adeverințe false, completate și semnate de aceleași persoane, în scopul reeșalonării ratelor și a obținerii a unui nivel cât mai mic al ratei lunare, care era direct proporțional cu veniturile din adeverință.

„Spre exemplu, inculpatul Herța Ioan-Onac, în calitate de inspector șef în cadrul I.J.J. Alba, a aprobat eliberarea a 101 de documente false pe baza cărora, au fost obținute credite în mod fraudulos. La rândul său, a determinat colegii subordonați să-i elibereze patru astfel de adeverințe false de care a uzat, depunându-le la unitățile bancare. Suma obținută ilegal, de către Herța Ioan Onac, în acest mod, depășește suma de 200.000 lei”, precizează DNA.

Sursa: www.digi24.ro

Un comentariu:

  1. Ia uite-i ma... unde stateau aparatorii legii de la Pungesti si Rosia Montana care calca in picoare populatia care isi apara pamantul. Mai uitat-va in curtea proprie bai... puscariasilor... RUSINE SI DREPTATE PANA LA CAPAT !!!!!

    RăspundețiȘtergere