joi, 19 decembrie 2013

Avocatul Poporului si-a dat demisia

Crisu Anastasiu si-a dat demisia din functia de Avocat al Poporului, "din motive personale".
Anuntul a fost facut joi de Crin Antonescu, care a spus ca renuntarea acestuia la functie a fost facuta "din motive de natura personala".

Crisu Anastasiu este fost procuror, profesor de drept procesual penal la Universitatea Bucuresti si fost inspector al Curtii de Conturi.

Intre august 2005 - iunie 2009, Anastasiu a fost procuror la Parchetul de pe langa ICCJ si formator la Institutul National al Magistraturii. Intre 2010-2012 a fost membru in Comisia de specialitate "Stiinte juridice" din cadrul Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Ca procuror, Anastasiu i-a deschis in 2002 lui Traian Basescu, primar al Bucurestiului, un dosar pentru prejudiciu asupra bugetului municipalitatii, in contul unor plati facute pentru lucrarile la Pasajul Basarab.

Institutia Avocatului Poporului este extrem de importanta, acesta fiind singurul care poate contesta ordonanatele de urgenta ale guvernului. Demisia lui Crisu Anastasiu vine intr-un context politic in care se discuta despre posibilitatea ca guvernul Victor Ponta sa emita mai multe ordonanate de urgenta, dintre care cea mai importanta ar fi cea privind amnistia infractorilor care au pedepse cu inchisoarea pana in 7 ani de zile.

O alta ordonanata de urgenta despre care se vorbeste e cea privind numirea unui director presedinte general al TVR care ar fi emisa de guvern daca vineri Parlamentul nu reuseste sa voteze o noua propunere a PNL. Crin Antonescu, presedintele PNL, a declarat in ultimele doua zile ca partidul sau nu doreste ca transarea conducerii TVR sa se faca prin ordonanta de urgenta.

Sursa: www.ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu