miercuri, 25 decembrie 2013

De la schi la mall-uri. Cum petrec românii Crăciunul

Aproximativ 30.000 de români își petrec vacanța la munte, pe pârtiile de schi sau la hotelul de gheață de la Bâlea. Alții, însă, au preferat mall-urile, care au fost deschise și în ziua de Crăciun.

Mii de bucureşteni au ieşit din case şi s-au dus să se distreze în unele centre comerciale din Capitală în prima zi de Crăciun. Au făcut şi cumpărături şi au dat sarmalele, piftia pe cartofii şi hamburgerii de la fast food.
Patinoarele au fost una dintre principalele atracţii ale centrelor comerciale din Capitală. Zeci de bucureşteni s-au distrat acolo de Crăciun, pe gheaţă artificială.
A fost aglomerat şi în magazine, mai ales că mulţi au lăsat cadourile pentru ultima clipă.

La Predeal și Poiana Brașov, mii de oameni au stat de dimineața până seara pe pârtiile de schi. Distracţia a fost atât de frumoasă la Predeal, încât mulţi turişti nu s-au lăsat duşi de pe pârtii nici după căderea serii. Părinţii au fost nevoiţi să apeleze la trucuri ca să-i convingă pe cei mici să plece de pe derdeluş. Peste zi, turiştii s-au distrat şi pe pârtiile din Poiana Braşov. Pe lângă schiuri şi sănii, au avut la dispoziţie şi colaci, nou apăruţi pe pârtie.
Şi instructorii de schi au avut mult de lucru, cu toate că o lecţie de o oră costă între 80 şi 100 de lei. Şi chiar dacă turiştii se plâng că preţurile sunt mai mari decât în străinătate, la teleschi a fost coadă. O urcare pentru adulţi costă 18 lei, iar pentru copii, preţul este la jumătate.

Un Crăciun special au petrecut turiștii care și-au rezervat camere la hotelul de gheață de la Bâlea.
Anul acesta proprietarii au decorat hotelul în stil baroc. Aşa că prin cele 12 camere din gheaţă găsim sculpturi impresionante în gheaţă.
Văzut de mulţi ca un fel de Polul Nord al României, Complexul de Gheaţă de la Bâlea Lac va fi ocupat şi anul acesta de Revelion numai de turişti străini. Aceştia au rezervat cele 12 camere ale hotelului încă din luna august.

Sunt şi români care au preferat confortul și căldura de Crăciun, iar Băile Felix au fost una dintre destinațiile alese pentru o vacanță la SPA.

Sursa: www.digi24.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu