miercuri, 25 decembrie 2013

Patroana caminelor ilegale de la Paulesti si Ploiesti si ingrijitoarea, puse in libertate

Patroana caminelor ilegale de la Paulesti si Ploiesti si ingrijitoarea care ar fi legat de pat doua batrane, arestate preventiv pentru instigare la lipsire de libertate, respectiv lipsire de libertate, au fost puse in libertate de Tribunalul Prahova, avand insa interdictie de parasi tara, transmite Mediafax.

Magistratii de la Tribunalul Prahova au admis recursul depus de patroana caminelor ilegale descoperite la Paulesti si Ploiesti, dispunand punerea in libertate a acesteia si a ingrijitoarei, cu interdictie de parasi tara.

Astfel, sentinta Tribunalului Prahova, pronuntata marti, dispune eliberarea imediata a Corneliei Zidaru, femeia care coordona activitatea caminelor de batrani ilegale si a ingrijitoarei Gabriela Ion.

Cele doua femei fusesera retinute in 18 decembrie, iar o zi mai tarziu Judecatoria Ploiesti a emis pe numele lor mandate de arestare preventiva, pentru 29 de zile, decizia fiind atacata cu recurs.

Cornelia Zidaru, femeia care coordona caminele de batrani ilegale, este acuzata de instigare la lipsire de libertate, iar ingrijitoarea Gabriela Ion este acuzata de lipsire de libertate, anchetatorii stabilind ca, timp de mai multe luni, ingrijitoarea, la indemnul patroanei caminelor de batrani, a legat de pat in fiecare seara doua batrane.

Cele doua au afirmat in fata procurorilor ca au luat aceasta masura pentru a proteja viata batranelor, dar si vietile celorlalti rezidenti din caminul de la Paulesti.

In 18 decembrie, politistii din Prahova, insotiti de comisari de la Protectia Consumatorilor si de reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica Prahova, au descins in doua camine de batrani care functionau ilegal in comuna Paulesti si in municipiul Ploiesti si care erau conduse de Cornelia Zidaru.

In cele doua camine anchetatorii au gasit 34 de batrani, toti bolnavi, tinuti in mizerie si fara ingrijire medicala. Pentru fiecare batran femeia care patrona caminele ilegale percepea o taxa lunara cuprinsa intre 1.000 si 2.000 de lei, insa, dupa cum afirma surse din randul anchetatorilor, in unele cazuri ea accepta sa ii cazeze pe varstnici in caminele ilegale dupa ce incheia cu acestia acte prin care, dupa decesul lor, devenea proprietara bunurilor detinute de acestia.

Sursa: www.hotnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu