duminică, 15 decembrie 2013

"Felicitări, aţi câştigat 10.000 de euro!" Escrocheria care face furori în preajma Sărbătorilor

„Felicitări, aţi câştigat un premiu de 10.000 de euro!” - este vestea pe care orice român şi-ar dori să o primească, în special acum, în preajma sărbătorilor de iarnă. Pe acest aspect mizează şi infractorii specializaţi în înşelăciuni prin telefon.
În această perioadă escrocii şi-au intensificat activitatea, potrivit CugetLiber.ro, iar constănţenii sunt primii vizaţi de acest tip de înşelătorie.
În cursul zilei de ieri, mai mulţi angajaţi ai unei firme din Constanţa au primit SMS-uri de la numărul de telefon 0784.643.950, în care se menţiona că fiecare a câştigat 10.000 de euro din partea unei companii de telefonie mobilă.

„După ce eram anunţat că sunt câştigător, mi se indica să sun la un alt număr de telefon, respectiv la 0728. 619.054, pentru informaţii. Am sunat, de curiozitate, dar era căsuţa vocală care mă anunţa că «Abonatul nu poate fi contactat». Ulterior am aflat că mai mulţi colegi au primit acelaşi mesaj. Hilar este un alt aspect: noi nu suntem clienţi ai firmei de telefonie respectivă, de la care chipurile am primit premiile! Numerele de telefon au fost portate de câţiva ani, dar bineînţeles infractorii nu ştiu acest lucru!", a declarat Octavian, unul dintre constănţenii vizaţi de escrocii prin telefon.
Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Constanţa, în atenţia cărora trebuie să ajungă aceste înşelăciuni telefonice, atrag atenţia constănţenilor să nu cadă în plasa acestor escroci: să nu trimită coduri de reîncărcare electronică a cartelelor valorice, să nu ofere niciun fel de date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice sau SMS-urilor, indiferent de calitatea invocată de interlocutor.

Investigaţiile realizate până în prezent au evidenţiat că în spatele acestor înşelăciuni, ca şi în cazul deja celebrei metode „accidentul" se află deţinuţi încarceraţi în diverse penitenciare din ţară, ajutaţi de complici aflaţi în libertate.

Sursa: www.realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu