sâmbătă, 21 decembrie 2013

Guvernul le face cadou masonilor un teren de 1,5 milioane de euro

Guvernul a oferit gratuit Ligii Masonilor din Romania un teren in valoare de un milion si jumatate de euro, dupa cum estimeaza analistii imobiliari.
Insa, pe hartie, proprietatea a fost evaluata de autoritati la 500.000 de euro si va putea fi folosita de Marea Loja vreme de 49 de ani. Asociatia promite ca va construi acolo un centru socio-cultural de care se vor bucura toti locuitorii Capitalei, informeaza Digi 24.

Terenul concesionat de Guvern se afla in zona de nord, foarte aproape de Centrul Romexpo.

"Asociatia Marea Loja Nationala din Romania va construi din resurse proprii, pe acest teren, situat in Bucuresti, pe Bulevardul Expozitiei, un centru socio-cultural de interes public, in cadrul caruia vor functiona o biblioteca, sali de lectura, sali de expozitie, sali de conferinta, un muzeu, dar si o serie de alte facilitati puse la dispozitia publicului pentru sprijinirea proiectelor educationale", se arata intr-un raspuns al Marii Loje Nationale din Romania.

Daniel Crainic, de la portalul imobiliare.ro, arata ca Guvernul a estimat incorect valoarea terenului, avand in vedere ca pretul, in euro, pe metrul patrat este de 561 de euro, astfel ca un teren de 2.670 de metri patrati, chiar in spatele Romexpo, este cotat la 1,5 milioane de euro.

"Este una din zonele fierbinti ale Capitalei, o zona unde au avut loc investitii destul de mari in ultimul timp", a punctat Daniel Crainic, la acelasi post de televiziune.

Asociatia Marea Loja Nationala din Romania are statutul de organizatie non-guvernamentala de interes public, titulatura pe care a primit-o in 2004, printr-o decizie a Guvernului condus la acea vreme de Adrian Nastase.

Sursa: www.ziare.com

Un comentariu: