miercuri, 1 ianuarie 2014

Bebeluş abandonat în toaleta unui tren, în prima zi a anului

Un bebeluş a fost descoperit, miercuri, în toaleta unui tren care circula pe ruta Târgu-Jiu-Craiova. Este vorba de o fetiţă născută în urmă cu doar câteva zile, cu cordonul ombilical înfăşurat în jurul capului, pusă într-o pungă de rafie şi abandonată în toaleta trenului R 2082.
Descoperirea a fost făcută, miercuri la prânz, de muncitorii feroviari, pe trenul R 2082. Ei au găsit bebeluşul în toaleta trenului, după coborârea tuturor călătorilor, şi au informat poliţia la staţionarea din gara Craiova, informează gsd.ro.
 
Fetiţa fusese înfăşurată în câteva scutece şi pusă într-o pungă de rafie. Micuţa a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.
 
„Trenul era compus din trei vagoane, iar copilul a fost găsit în toaleta vagonului numărul 1. Cei de la revizia tehnică au sesizat imediat poliţia, iar la faţa locului a ajuns un echipaj al ambulanţei care a preluat copilul la spital. Potrivit medicilor, copilul are 2,260 kilograme, 46 de centimetri, a fost născută în urmă cu trei-patru zile şi se află în stare bună”, a declarat comisarul-şef Constantin Budici, şeful Biroului Judeţean al Poliţiei Transporturi Feroviare Craiova, citat de Agerpres.
 
Medicii de la Spitalul Judeţean au constatat că bebeluşul avea cordonul ombilical înfăşurat în jurul capului şi sunt de părere că a venit pe lume printr-o naştere neasistată.
 
Poliţiştii craioveni au demarat o anchetă pentru a identifica mama copilei, iar Protecţia Copilului Dolj a fost sesizată de cazul de abandon.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu